donderdag 15 mei 2014

De Krak

Mijne vent is ne krak. Ja ge leest het goed NE KRAK. (misschien laat ik hem dit eens lezen straks :).
Nu heb ik het wel vooral over zijn grafische kunde. (of toch niet?)
In het verleden was hij publiman maar door omstandigheden is hij daarmee gestopt.

In ieder geval ik blijf fan van publiman.

Even schetsen dat jullie mee zijn.

Met dit autootje op zijn oprit leerde ik hem kennen... ik moest wel instappen aan de chauffeurskant maar zo leerde ik hem nog wat beter kennen en hij mij :)
Toen ik zwanger was van de eerste (ja dit kwam al vrij vlug na kennismaking, we zijn dan ook niet meer van de jongste het mocht wat sneller gaan) wou hij zelf het geboortekaartje fabriceren... een photoshopfabricatie.Drie maand na het op de wereld zetten van de prot bleek er al een nieuwe protter in de maak, dit was niet echt gepland maar uitbreiding is uitbreiding.
Het idee dat hij toen kreeg in zijn hoofd was erover, kompleet over.  Hij was in de ban van het 3D programma Maya en ging een cursus volgen.  In zo'n programma maken ze de pixar tekenfilms en zo van die reclammekes waar een koffietaske met z'n lepelke in de koffie roert.  Dat vindt hij dus machtig. 

En na enkele basislessen Maya ging hij dus voor een volledig concept...
 
Hij ging een boom maken die moeder natuur moest voorstellen, zo begon het. Even later moest die boom de nieuwe telg afgeven aan E. en die moest dan in een blits autootje komen aangereden, daarna zouden ze samen wegrijden. (wat? meent die da nu? jawel die meent da..)


Echt mannekes de uren, dagen, maanden dat hij daaraan gewerkt heeft dat heeft gene naam. Moet ik nog zeggen dat zo'n werkjes wel stressy zijn voor een zwangere?  Hoe dikwijls ik heb gezegd schat gaat da wel af geraken jong??

Maar het was af... de kaart liet wel twee dagen op zich wachten bij de geboorte van F. want de uitdroging was zolang, hij wou de kleuren echt zoals op het scherm... beetje ergernis van ondergetekende en familie tot gevolg, zucht :)
Na al dit en nog wel wat meerdere "maaksels" is hij dit jaar toch aan een andere cursus begonnen, cinema4D. Iets soortgelijks maar meer zijn ding zegt hij.  

Ook ik begon vorig jaar met een cursus, op een gans ander vlak, zie kinnekes cloots. Toch zullen deze twee mekaar kruisen maar daarover later meer...

Eerst een frieteke steken !4 opmerkingen: